
Her şey, gazeteci bir göçmen annenin, çocuğunun anadilini yetkin bir şekilde konuşamamasından duyduğu kaygıyla başladı. Göçmen ördeğimiz Fiyu’nun kabuğundan çıkıp dünyaya kanat açması ise annenin, Türkiye’nin en yetenekli çocuk içeriği ekibiyle buluşmasıyla mümkün oldu. Hep birlikte aylarca Türkiye dışında yaşayan, Türkçe konuşan çocuklar için nasıl bir içerik hazırlanması gerektiğine kafa yordular. Ortaya okul çağındaki çocukları hedef alan Fiyu ve henüz okuma-yazma yaşına gelememiş bir boy minikleri için Pupa çıktı.
İngiltere’den tüm dünyadaki Türkçe konuşan çocuklara neşeli ıslıklarıyla ‘Merhaba’ demenin heyecanını yaşayan Fiyu, çocukların güncel olaylara ve kavramlara çocuğa uygun bir pencereden bakmalarını sağlayacak içerikler hazırlamayı hedefliyor. Fiyu, hedefine ilerlerken, çocukların dil gelişimine ve okuma alışkanlığına katkıda bulunacak, ifade olanaklarını geliştirecek ve yaşadıkları yerin kültürü ile uyumlanma sürecini kolaylaştıracak yaklaşımları benimsiyor.
Çalışma arkadaşlarımızın her biri, çocuklara yönelik içerikler konusunda deneyimli, alanında yetkin ürünler veren kişiler. Biz, çocuklarla eşit bireyler olduğumuz ve aynı dünyada aynı olay ve gelişmelere maruz kalarak yaşadığımız bilgisini aklımızdan hiç çıkarmıyoruz. Bu nedenle, projelerimizi çocuklarla göz hizasında iletişim kurarak hazırlıyor ve sunuyoruz.
Algıları, görüşleri, tercihleri, istekleri, hayalleri, hedefleri ve amaçlarıyla her biri biricik ve birer birey olan çocukların çocukluklarını teslim ediyoruz. Hazırlayacağımız içeriklerde dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmayan, kültürel farklılıkları zenginliğe dönüştüren; insan, kadın, çocuk, hayvan, bitki haklarına ve doğaya saygılı bir duruşu benimsiyoruz. Bu esaslar çerçevesinde, yazılı ve görsel dil olanaklarını sonuna kadar zorlayan nitelikli ve özgün içerikler üretmeyi ilkemiz kabul ediyoruz.
Esra, üniversitede gazetecilik öğrenimi gördü. Uzun yıllar İstanbul’da ulusal basında muhabirlik, editörlük, yazı işleri müdürlüğü yaptı. Senelerce haber peşinde koştu.

Sanat Tarihi ve seramik eğitimi aldı. Çeşitli televizyon programları için yazdı. Eşi Yıldıray ile kurduğu Bir Dolap Kitap adlı çocuk kitapları blogunu evi gibi seviyor.

Yıldıray sanat tarihi eğitimi aldı, ama matbaa işçiliğinden televizyon haberciliğine, bisikletli kuryelikten editörlüğe kadar birçok iş yaptı.

Gökçe Yavaş Önal, resim bölümü mezunu. İstanbul’da yaşıyor.
Bütün gününü evde çocuk dergileri ve kitapları resimleyerek geçiriyor.

Gazeteci, yeni medya meraklısı. Şu sıralar sosyal medya ortamlarında neler olup bittiğini takip ediyor.

1984 yılında İstanbul’da doğdu. İlk çizimlerini salonun duvarlarına yaptı. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu.

Merhaba, Eda ben. İlk yemek tarifimi üç buçuk, ilk evimi beş yaşımdayken çizdim. O günlerden bu yana da çizmeye devam ediyorum.

Kendi kendini eğitmiş bir illüstratör ve resimli kitap bağımlısı. Kalem tuttuğu günden beri resim yapıyor.

Resim yapmayı anne ve babasından öğrendi. Küçüklüğünden beri resimle ilgili oldu, kitaplar okudu, çizgi film izledi.